Liikesivistysrahasto myönsi apurahoja 3,7 miljoonaa euroa

Suomalaisen kauppatieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen tukija Liikesivistysrahasto on 27.11. jakanut apurahoina 3,7 miljoonaa euroa. Summa kattaa 35 % kierroksen noin 10 miljoonan euron hakemussummasta. Apurahan saivat yhteensä 358 hanketta. Alueelliset jakoperusteet noudattavat melko tarkkaan valtakunnallisia painoalueita, joissa kierroksen suurimman painoarvon saivat digitaalisuus liiketoiminnan edistäjänä, toimialojen ja organisaatioiden uudistaminen sekä yrittäjyyden tutkimus.

Erityisesti väitöskirja- ja post doc -tutkimukseen kohdistuvaa Liikesivistysrahaston apurahabudjettia on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna nostettu 4 miljoonaan euroon. Rahaston tuki tutkimukseen ja koulutukseen on kuluvana vuonna muutenkin poikkeuksellista, sillä yliopistojen kesäkuussa päättyneellä varainhankintakierroksella Liikesivistysrahasto lahjoitti edellisvuoden tapaan kauppatieteisiin 2,5 miljoonaa euroa yhteensä kymmenelle suomalaiselle yliopistolle.

Marraskuun 7. päivänä vuonna 1919 perustettu Liikesivistysrahasto tukee sääntöjensä mukaisesti korkeampaa taloudellista sivistystä, jota edistetään yliopisto- ja korkeakoulutasolla (väitöskirja- ja post doc -tutkimus) sekä ammattikorkeakoulutasolla. Rahaston toiminnan perustana ovat lahjoitukset, jotka sijoitetaan tuottavasti ja turvataan lahjoitusten reaaliarvon säilyminen.

Katso alla olevasta linkistä myönnetyt apurahat. Apurahoista tiedotetaan saajille myös henkilökohtaisesti. Kielteisistä päätöksistä emme tiedota tai anna perusteluja.

LSR myönnetyt apurahat kierros 2017

13.12.2017
PoDoCo -poolin syksyn 2017 apurahat julkistettu
>> Lue lisää

13.12.2017
Apurahatyöskentelyn kesto suhteessa hakemukseen
>> Lue lisää

30.11.2017
Säätiöiden post doc -pooli jakoi apurahoina 1,33 miljoonaa euroa
>> Lue lisää