Vuosikertomus 2018

Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtaja Johanna Vesterinen, KTT

 

Liikesivistysrahaston 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä vuonna 2018 yhdistys jakoi apurahoina neljä miljoonaa euroa jo toisena vuonna peräkkäin vahvan taloutensa turvin. Hallituksen linjaamista apurahojen painoalueista eniten hakemuksia houkuttelivat digitaalisuus liiketoiminnan edistäjänä, toimialojen ja organisaatioiden uudistaminen sekä yrittäjyys. Tutkijaryhmiä kannustettiin hakemaan apurahaa, tavoitteena kauppatieteellisen tutkimustavan yhteisöllisyyden ja tutkimuksen vaikuttavuuden kasvattaminen pitkällä aikavälillä.

Aktiivinen apurahayhteistyö muiden säätiöiden ja rahastojen kanssa on jatkunut vuoden aikana tutkijoiden ja yritysten yhteistyötä edistävässä PoDoCo-poolissa, tohtorikoulutettavia tukevassa Tutkijat maailmalle -ohjelmassa ja Suomen tieteen kansainvälistymistä edistävässä Säätiöiden post doc -poolissa. Tieteen tuen lisäksi Liikesivistysrahasto on rahoittanut edelleen Nuori Yrittäjyys ry:n koulutusohjelmaa ja Slushin tiedepalkintoa yhteistyössä suomalaisten apurahasäätiöiden kanssa.

Liikesivistysrahaston valtuuskunta päätti lisäksi lahjoittaa ammattikorkeakouluille 0,5 miljoonaa euroa. Ammattikorkeakoulujen tarjoama liiketalouden koulutus on yhdistyksen sääntöjen ja rahaston perustajien hengen mukainen tärkeä tuen kohde. Liikesivistysrahaston lahjoitukset kohdistuvat liiketalouden koulutusta tarjoavalle 21 ammattikorkeakoululle.

Akateemisen yhteisön ja yritysmaailman kohtaamiset ja kontaktit edistävät suomalaista liikesivistystä ja ylläpitävät toiminnan jatkuvuutta. Liikesivistysrahasto järjesti kaksi seminaaria Pohjois-Karjalan ja Mikkelin aluetoimikuntien ja yliopiston yhteistyöllä. Yksilöiden ja yritysten tulevaisuuden kilpailukyvyn haasteita ja mahdollisuuksia pohdittiin Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa ”Osaaminen muuttuvassa maailmassa” -seminaarissa ja Pieksämäellä ”Yrittäjyyden vire, kasvu ja kannustus” -tapahtumassa.

Jäsenrekisteri päivitettiin keväällä 2018 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen myötä, jolloin vuoden päättyessä Kannatusyhdistyksen jäsenmäärä oli 966.  Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan, Uudenmaan ja Turun alueiden erityisen aktiivisuuden ansiosta hallituksella oli ilo hyväksyä 14 uutta Kannatusyhdistyksen jäsentä.

Kulunutta vuotta leimasivat yhdistyksen sääntöuudistus ja alkaneet 100-vuotisjuhlavuoden 2019 valmistelut. Tästä kaikesta ja hyvästä yhteistyöstä esitän lämpimät kiitokseni kaikille rahastomme yhteistyökumppaneille, hallituksen ja valtuuskunnan luottamushenkilöille, aluetoimikunnille, erikoisrahastoille ja toimiston henkilökunnalle.

Johanna Vesterinen
toimitusjohtaja, KTT

>> Liikesivistysrahaston 2018 vuosikertomukseen

Tutustu myös aiempiin vuosikertomuksiin:

Vuosikertomus 2017
Vuosikertomus 2016
Vuosikertomus 2015