Apurahat

Liikesivistysrahasto tukee kauppatieteellistä tutkimusta erityisesti liiketaloustieteiden aloilla. Rahaston tehtävänä on toimia lähellä liike-elämää ja rakentaa tieteellisen tutkimuksen, opetuksen ja liiketalouden koulutuksen väyliä myös käytännön liike-elämää palveleviksi. Suurin osa vuosittain apurahakierroksella myönnettävistä apurahoista kohdentuu väitöskirja- ja post doc -vaiheen tutkimukseen ja koulutukseen. Erikoisrahastojen sääntöjen mukaan apurahoja myönnetään myös erityisille hakijaryhmille. Pitkäaikaista ulkomailla tapahtuvaa tutkimusta tuetaan lisäksi mm. Säätiöiden post doc -poolissa sekä SCANCOR post doctoral fellowship– ja Tutkijat maailmalle -ohjelmissa. Liikesivistysrahasto on mukana tutkijoiden työllistymistä ja yritysten yhteistyötä edistävässä Post Docs in Companies -ohjelmassa. Vuonna 2018 apurahoja ja palkintoja myönnettiin yhteensä noin 4 milj. euroa.

Liikesivistysrahaston 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi apurahabudjetti vuodelle 2019 on 5 milj. euroa.

Apurahatoiminnan painoalueet

Apurahakierroksella sovelletaan Liikesivistysrahaston linjauksia painoalueista. Painoalueet ovat olleet käytössä vuodesta 2016 lähtien.

Vuoden 2019 painoalueet ovat:

  • Datatalous
  • Liiketoiminnan uudistaminen
  • Yrittäjyys, skaalautuminen ja kasvu
  • Tulevaisuuskestävä ympäristö
  • Johtamisen osaaminen
Apurahojen hakuaika

Liikesivistysrahaston vuoden 2019 apurahojen hakuaika on 1.6.-15.8. Hakukierroksesta ilmoitetaan vuosittain verkkosivujemme lisäksi suurimmissa päivälehdissä toukokuun loppupuolella.

Apurahat julkistetaan marras-joulukuussa rahaston verkkosivuilla ja niistä ilmoitetaan saajille sähköpostitse.