Liikesivistysrahasto kannustaa tutkimusryhmiä tekemään uraauurtavaa tutkimusta sekä kokoamaan ja hankkimaan uusia aineistoja ja tietokantoja. Tavoitteena on, että tutkimus integroituu osaksi innovaatioekosysteemejä. Tutkimusryhmän kolmivuotista apurahaa voivat hakea PI:n (Principal Investigator) johtamat henkilöryhmät. Huomioi seuraavat tutkimusryhmän hakemuskriteerit:
Hakemuksen toimittaa ja sen vastuuhenkilö on tutkimusryhmän PI (Principal Investigator)
- PI on kotimaisen yliopiston tai muun host-organisaation palveluksessa, jolloin hän ei itse työskentele hankkeessa tutkimusryhmän apurahalla (kuluosuudet ovat PI:lle mahdollisia).
- PI nimeää kaikki tutkijajäsenet ja määrittelee heille kuuluvat työskentelykuukaudet ja niitä vastaavat apurahaosuudet.
- Apurahalla työskentelevät tutkijajäsenet voivat olla eri organisaatioista, mutta hankkeessa he liittyvät ryhmän host-organisaatioon.
Haettava kolmivuotinen apuraha on 150 000─300 000 euroa (50 000─150 000 euroa/vuosi)
- Ryhmän yksittäisen tutkijajäsenen apurahaosuuden suuruus seuraa kokopäiväisestä 12 kk:n työskentelystä Liikesivistysrahaston ilmoittamia post doc- ja väitöskirjatutkimuksen vuosiapurahatasoja (väitöskirjatutkimus 26 000 euroa ja post doc -tutkimus 30 000 euroa).
- Hakemuksen budjetti erittelee kaikkien tutkijajäsenten työskentelyosuudet ja tutkimusryhmän yhteiset kulut.
- Ryhmän tutkijajäsenten osuudet ositetaan apurahan maksatuksessa tutkijoille henkilökohtaisina apurahoina.
- Ryhmän yhteiset kulut ositetaan apurahan maksatuksen yhteydessä Y-tunnukselliselle host-organisaatiolle. Huomaa, että prosentuaalista yleiskustannuslisää ei käytetä.
Tutkimusryhmän kolmivuotisen apurahan hakemus toimitetaan tutkimus-/työryhmän hakulomakkeella
- Hakemuksesta on käytävä ilmi ryhmän jäsenten mahdolliset täydentävät palkkarahoitukset sekä muut tehtävät ja ajankäyttöosuudet apurahakauden aikana.
- Yhteisö tai yhteistyöverkosto ei voi hakea tutkimusryhmän apurahaa.
- Liikesivistysrahasto voi myöntää hakemuksista myös lyhyempiä apurahakausia.
Kiinnitä erityistä huomiota hakemuksen liitteisiin!
- Yhden sivun (A4) projektiesite kertoo tiivistelmänomaisesti tutkimusaiheen, tavoitellut tulokset, niiden merkityksen oman tieteenalan tutkimukselle ja hyödyn suomalaiselle liike-elämälle ja yhteiskunnalle. Esitteessä on suositeltavaa esittää pääkohdat kustannusarviosta.
- Tutkimus- ja rahoitussuunnitelma on pituudeltaan 5–8 sivua. Suunnitelma sisältää vapaamuotoiset osiot viestinnästä ja julkaisuista sekä kansainvälisistä verkostoista, esim. tutkimuskonsortion /-verkoston rakentaminen ja senioritutkijoiden roolit.
- Ryhmän ulkomaisten tutkijajäsenten toivotaan selvittävän maansa apurahasäätiöiltä täydentäviä rahoitusmahdollisuuksia osana PI:n vastaamaa hanketta. Tutkimus- ja rahoitussuunnitelmassa on ilmoitettava, mistä tutkimusrahoituslähteistä ulkomaiset tutkijat saavat tai aikovat hakea täydentävää rahoitusta.
- PI:n ja ryhmän jäsenten CV:t toimitetaan yhtenä pdf-tiedostona.
-