Syksyn 2020 PoDoCo-apurahat jaettu

Liikesivistysrahaston apurahat PoDoCo-poolin syyskierroksella on myönnetty elintarvikealan tutkimusyhteistyöhön parempien kasviproteiinientuotteiden kehittämiseksi sekä tulevaisuuden työelämän kehittämiseen big datan ja AI-yhteiskunnassa. Post doc -tutkimusapurahan saajia saivat:

ETT Gürbüz Göker, 22 000 €
Valio Oy:ssä suoritettavaan tutkimukseen ”Exploiting and improving structure-forming capabilities of plant proteins”
 
PhD Jenni Konttila, 22 000 €
Medified Solutions  Oy:ssä suoritettavaan tutkimukseen ”Mielipäiväkirja-sovellus Masennuksen digitaalisen hoidon kehittäminen”

PoDoCo -pooli tuo yhteen tohtorit ja yritykset rahoittamalla tohtoreiden ja yritysten yhteistyöprojekteja. Vuosittain järejstetään kaksi hakukierrosta, jossa kussakin jaetaan noin 17 apurahaa. Ohjelman kevään 2021 kierroksen haku on 1.3.-15.4.2021.


PoDoCo-ohjelman rahoittajasäätiöt ovat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Svenska Litteratursällskapet, Tekniikan Edistämissäätiö, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö, Kaute-Säätiö, Liikesivistysrahasto, Paulon säätiö ja Maa ja vesitekniikan tuki ry. Ohjelmaan voivat osallistua toimialariippumattomasti kaikki suomalaiset tai Suomessa liiketoimintaa harjoittavat yritykset ja kaikki väitöskirjan vastikään tehneet tai lähiaikana väittelevät henkilöt. Ohjelman toteutuksesta vastaa DIMECC Oy.