Lahjoita liikesivistykselle

Liikesivistyksen tulevaisuuden suunta

Liikesivistysrahasto ei olisi syntynyt vuonna 1919 ilman tukijoitaan. Perustamisvuodestaan lähtien rahastoon ovat lahjoittaneet lukuisat liikesivistyksen ystävät, jotka ovat nähneet tärkeäksi tukea Suomen taloudellista kulttuuria ja kehitystä. LSR 100 -juhlavuosikeräyksemme tavoitteena on vahvistaa suomalaista kauppatieteellistä osaamista. Lahjoittamalla olet rakentamassa tulevaisuuskestävää yhteiskuntaa.

Juhlavuosikeräykset ovat olleet rahaston historiassa tärkeitä virstanpylväitä. Liikesivistysrahasto keräsi 30-vuotisjuhlaansa vuosien 1948–1949 aikana yli 70 miljoonaa markkaa (3,1 milj. €). Lahjoitukset käytettiin pääasiassa Kauppakorkeakoulun uuden talon rakentamiseen. Aktiivisten paikallisosastojen avustuksella Liikesivistysrahasto keräsi 40-vuotisjuhlaansa vuosina 1959–1960 noin 70 miljoonaa markkaa (1,6 milj. €). Suurkeräyksen suojelijana toimi tasavallan presidentti Urho Kekkonen. 50-vuotisjuhlavuosikeräys vuosina 1967–1969 kerrytti lahjoituksia noin 5,3 miljoonaa markkaa (8,3 milj. €).

100-vuotisjuhlavuonnaan 2019 Liikesivistysrahasto katsoo tulevaan. LSR 100 -juhlavuosikeräyksen  28.3.2019–27.3.2020 kohteena on suomalainen kauppatieteellinen tutkimus ja koulutus, joka ratkoo tulevaisuutemme kannalta tärkeitä teemoja:

  • Datatalous
  • Liiketoiminnan uudistaminen
  • Yrittäjyys, skaalautuminen ja kasvu
  • Tulevaisuuskestävä ympäristö
  • Johtamisen osaaminen

Juhlavuosikeräyksen tuotto jaetaan apurahoina Liikesivistysrahaston vuosien 2019–2020 valtakunnallisessa apurahatoiminnassa. Lahjoittamalla LSR 100 -juhlavuoden keräykseen tuet korkeatasoista tulevaisuusorientoitunutta kauppatieteellistä tutkimusta ja koulutusta.

Tee lahjoitus suoraan LSR 100 -juhlakeräykseen maksamalla lahjoituksesi keräystilille:

Tilinhaltija Liikesivistysrahaston Kannatusyhdistys ry
Tilinumero FI57 4309 0010 2977 94
IBAN ITELFIHH

Liikesivistysrahastolla on Poliisihallituksen 28.3.2019 myöntämä rahankeräyslupa RA/2019/300, joka on voimassa 28.3.2019–27.3.2020 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään Liikesivistysrahaston Kannatusyhdistys ry:n sääntöjen mukaisesti apurahoina kauppatieteellisen tutkimuksen ja liiketaloustieteellisen koulutuksen tukemiseen. Liikesivistysrahasto toteuttaa keräyksen itse.

Apurahansaajamme kertovat vaikuttavasta työstään blogissamme.

Juhlavuosikeräyksen ohella Liikesivistysrahastolla on 245 erikoisrahastoa, joista perustajalahjoittajan määrittelemin kriteerein tuetaan kauppatieteellistä tutkimusta yleisesti tai erityisiä tutkimus- ja koulutusaloja.

Seuraa vuoden uutisia ja tapahtumia: @liikesivistys ja #LSR100v

Liikesivistysrahasto 100 vuotta 7.11.2019

 

Liikesivistysrahasto on toiminut kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnanantajana sadan vuoden ajan. Juhlavuonna 2019 rahasto kutsuu ystävänsä ja ympäröivän yhteiskunnan mukaan määrittämään liikesivistyksen suuntaa seuraavalle sadalle vuodelle.

Sata vuotta täyttävä Liikesivistysrahasto kunnioittaa historiaansa ja katsoo tulevaisuuteen. Juhlavuonna rahasto jakaa ennätysmäärän eli viisi miljoonaa euroa apurahoja kauppatieteelliselle tutkimukselle ja juhlistaa liikesivistyksen tuomaa vaurautta ja vapautta alueseminaareissa ympäri Suomea. Vuoden aikana luomme suomalaisen liikesivistyksen suuntaa seuraavalle sadalle vuodelle yhdessä yhdistyksen apurahansaajien, lahjoittajien ja muiden liikesivistyksen ystävien kanssa.

Liikesivistysrahasto on toiminut kauppatieteellisen tutkimuksen ja osaamisen suunnanantajana vuodesta 1919 lähtien. Yhdistys syntyi edistämään itsenäistyneen Suomen elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin kasvua. Koko historiansa aikana LSR on tukenut kauppatieteellisen tutkimuksen edelläkävijöitä ja uusia avauksia yli sadalla miljoonalla eurolla!

Seuraa juhlavuoden uutisointia Twitterissä @liikesivistys ja #LSR100v sekä Facebookissa.
Tilaa uutiskirje ja tutustu vuoden tapahtumiin tapahtumakalenterissamme etusivulla.

Uutiskirjeet 2019:

Historiikin julkistus käynnisti rahaston satavuotisjuhlinnan

Liikesivistysrahaston satavuotishistoriikki Talouden liikettä ja sivistystä julkistettiin ystävänpäivän iltana Kämpin arvokkaassa Kansallissalissa. Teos innosti kutsuvieraita pohtimaan suuria kaaria sekä LSR:n että Suomen historiassa.

– Tunnen suurta arvostusta sadan vuoden takaisia edeltäjiämme kohtaan. He saivat paljon aikaan, kiitti hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen avauspuheessaan.

LSR:n hallituksen puheejohtaja Reijo Karhinen avasi historiikin julkistustilaisuuden.
LSR:n hallituksen puheejohtaja Reijo Karhinen avasi historiikin julkistustilaisuuden.

Seuraa vuoden uutisia ja tapahtumia @liikesivistys ja #LSR100v