Turusta kaksi merkittävää rahastolahjoitusta: Turun Seudun Osuuspankin ja Virtanen Yhtiöt Oy:n rahastot

 

Liikesivistysrahasto on saanut juhlavuotensa aikana kaksi suurta lahjoitusta Turun seudulta.

 

Turun Seudun Osuuspankki ja Virtanen Yhtiöt Oy ovat lahjoittaneet Liikesivistysrahastolle kumpikin 50 000 euroa oman erikoisrahaston perustamiseen. Lahjoitettujen varojen tuotoista myönnetään apurahoja kauppatieteelliseen tutkimukseen.

 

Virtanen Yhtiöt Oy on vuonna 1928 perustettu perheyhtiö, joka toimii jo neljännessä sukupolvessa. Yhtiön päätoimialaa on ympäristöystävällisten kiinteistöjen kehittäminen, tilojen vuokraus ja näitä tukeva sijoittaminen.

Virtanen Yhtiöt Oy:n rahaston tuotosta jaetaan apurahoja ensisijaisesti Turun yliopistossa tapahtuvaan yrittäjyyden tutkimusta ja koulutusta edistävään toimintaan

 

OP Turun Seutu on yksi OP Ryhmän suurimmista osuuspankeista. Pankki toimii Turun, Kaarinan, Liedon, Naantalin, Paraisten, Raision, Ruskon ja Vehmaan kuntien alueella. Aikaisemmin OP on tukenut muun muassa Turun ammattikorkeakoulua ja Yrityskylä-hanketta.

OP Turun Seudun rahaston tuotto jaetaan apurahoina ensisijaisesti Turun yliopistoissa ja ammattikorkeakoulussa tapahtuvaan uutta ja uusiutuvaa yritystoimintaa koskevaa kauppatieteellistä tutkimusta sekä koulutusta edistävään toimintaan.

 

Historiansa aikana Liikesivistysrahastoon on perustettu jo lähes 250 erikoisrahastoa. Erikoisrahastot ovat organisaatioiden ja yksityishenkilöiden perustamia rahastoja, joita Liikesivistysrahasto hallinnoi. Erikoisrahastoista voidaan perustajalahjoittajan määrittelemin kriteerein tukea kauppatieteellistä tutkimusta yleisesti tai erityisiä tutkimus- ja koulutusaloja.

 

Voit lukea lisää Liikesivistysrahastolle lahjoittamisesta täältä.