Oskari Vilamon rahasto

Yleistä

Oskari Vilamon rahasto edistää rakentamisen ja sen edellytysten korkean tason tutkimusta. Rahasto myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon ja palkitsee akateemisia rakentamiseen liittyviä opinnäytteitä. Esitykset palkittavista opinnäytteistä pyydetään alan professoreilta.

Lemminkäisen perustama rahasto on saanut nimensä yhtiön historian johtavan hahmon, talousneuvos Oskari Vilamon mukaan. Väitöskirjapalkinto on 3 500 euroa, lisensiaatin tutkimusten ja diplomitöiden palkinto on 2 000 euroa.

Uutisia

30.11.2017 Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

14.3.2017 Professori Juha Paavola Oskari Vilamon rahaston puheenjohtajaksi

1.12.2016 Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

 

Erikoisrahaston historia

Lemminkäinen Oy perusti yhtiön historian johtavan hahmon, talousneuvos Oskari Vilamon nimeä kantavan rahaston vuonna 1985. Rahasto perustettiin rakentamisen ja sen edellytysten korkeamman tutkimuksen edistämiseksi. Oskari Vilamon rahasto on Liikesivistysrahaston nimikkorahasto.

Rahaston neuvottelukunnan uutena puheenjohtajana aloitti vuoden 2017 alussa Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulun rakenteiden mekaniikan professori Juha Paavola. Neuvottelukunnan ensimmäinen puheenjohtaja oli Teknillisen korkeakoulun rehtori, professori Jussi Hyyppä. Hänen ohjauksessaan rahasto toimi kevääseen 2007 saakka, jonka jälkeen puheenjohtajana oli Teknillisen korkeakoulun rakenteiden mekaniikan emeritusprofessori Martti Mikkola vuoden 2011 loppuun asti. Häntä seurasi puheenjohtajana TKK:n vesitalouden ja vesirakennuksen emeritusprofessori Pertti Vakkilainen vuoden 2016 loppuun saakka.

Oskari Vilamon rahasto aloitti akateemisten opinnäytteiden palkitsemisen 1993. Sen jälkeen on vuosittain palkittu rakentamiseen tai johonkin sen osatoimintoon liittyvät parhaat opinnäytteet. Vuosien mittaan on rahasto palkinnut yliopistojen professoreiden lähettämistä opinnäytteistä 44 väitöskirjaa, 20 lisensiaatin tutkimusta sekä 100 diplomityötä.

 

Yhteystiedot

Asiamies Matti Aalto
puh. 0400 408 173
matti.aalto(at)oskarivilamo.fi

Oskari Vilamon rahasto
c/o Liikesivistysrahasto
Museokatu 8 A 1
00100  HELSINKI