Kevään 2021 PoDoCo-apurahat jaettu

Liikesivistysrahaston apurahat PoDoCo-poolin kevätkierroksella on myönnetty ilmalaserkeilausta hyödyntävään metsäalan tutkimusyhteistyöhön ja sellusta valmistettavien, nykyistä ekologisempien tekstiilien kehittämiseen. Post doc -tutkimusapurahan saivat:

Adnan Syed (UEF School of Forest Sciences) 15 ooo €
Arbonaut Oy:ssä suoritettavaan tutkimukseen ”Predicting tree diameter distributions in direct airborne laser scanning detected forest structural type”

Moriam Most Kaniz (Aalto University) 30 000 €
SciTech-Service Oy:ssä suoritettavaan tutkimukseen ”Repurposing Finnish forest industry: Investigating the  industrial processability of the cellulosic raw materials for ecofriendly textile production”

PoDoCo -pooli tuo yhteen tohtorit ja yritykset rahoittamalla tohtoreiden ja yritysten yhteistyöprojekteja. Vuosittain järjestetään kaksi hakukierrosta, jossa kussakin jaetaan noin 17 apurahaa. Ohjelman syksyn 2021 kierroksen haku on 15.9.31.10.2021.


PoDoCo-ohjelman rahoittajasäätiöt ovat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Svenska Litteratursällskapet, Tekniikan Edistämissäätiö, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö, Kaute-Säätiö, Liikesivistysrahasto, Paulon säätiö ja Maa ja vesitekniikan tuki ry. Ohjelmaan voivat osallistua toimialariippumattomasti kaikki suomalaiset tai Suomessa liiketoimintaa harjoittavat yritykset ja kaikki väitöskirjan vastikään tehneet tai lähiaikana väittelevät henkilöt. Ohjelman toteutuksesta vastaa DIMECC Oy.