Historiikin julkistus käynnisti rahaston satavuotisjuhlinnan

 

Liikesivistysrahaston satavuotishistoriikki Talouden liikettä ja sivistystä julkistettiin ystävänpäivän iltana Kämpin arvokkaassa Kansallissalissa. Teos innosti kutsuvieraita pohtimaan suuria kaaria sekä LSR:n että Suomen historiassa.

– Tunnen suurta arvostusta sadan vuoden takaisia edeltäjiämme kohtaan. He saivat paljon aikaan, kiitti hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen avauspuheessaan.

Historiikin kirjoittaja, FT, historioitsija Tero Halonen muistutti kuulijoita yhteiskunnallisesta tilanteesta, johon Liikesivistysrahasto aikanaan vuonna 1919 perustettiin. Suomi eli murroskautta, joka aiheutti koko yhteiskuntaa koskevia mullistuksia. Samaan aikaan kansa kärsi suoranaista nälänhätää, ja inflaatio oli korkealla.

– Esimerkiksi opettajat ja virkamiehet olivat vaikeassa asemassa, Halonen taustoitti.

Liikesivistysrahaston perustajat halusivat nostaa 1911 perustetun Kauppakorkeakoulun oppilaitoksesta yliopistotasolle, ja siinä he myös onnistuivat. LSR:n synty ja kehitys kirittivät suomalaisen liike-elämän vahvistumista ja samalla koko Suomen hyvinvoinnin ja vaurastumisen aikakautta.

Lue koko uutinen tilaisuudesta täältä: Historikin julkistus Kansallissalissa 14.2.2019