Broman Group tukee merkittävällä lahjoituksellaan vähittäiskaupan tutkimusta ja koulutusta

Joensuulainen Broman Group on perustanut Liikesivistysrahastoon uuden erikoisrahaston, josta jaetaan apurahoja vähittäiskaupan tutkimukseen ja koulutukseen.

Kauppaneuvos Väinö H. Broman, hallituksen puheenjohtaja Eero Broman ja toimitusjohtaja Harri Broman ovat lahjoittaneet Broman Groupin nimissä 50 000 euroa Liikesivistysrahastolle erikoisrahaston perustamiseen. Rahaston tuotto ja muut sen pääomiin mahdollisesti lahjoitettavat varat käytetään apurahoina ensisijaisesti Itä-Suomen yliopistossa tapahtuvaan, yrittäjyyttä ja/tai vähittäiskaupan tutkimusta sekä koulutusta edistävään toimintaan.

Broman Groupin juuret ulottuvat vuoteen 1965, jolloin kauppaneuvos Väinö H. Broman perusti Joensuuhun autoja ja varaosia myyvän liikkeen. Konserniksi kasvanut Broman Group on erikoistunut autojen ja moottoripyörien varaosa- ja tarvikemyyntiin sekä työkalujen, veneily- ja kalastustarvikkeiden, kodin ja vapaa-ajan tuotteiden myyntiin.

Yli 1700 ammattilaista työllistävä yhtiö kuuluu alansa johtaviin toimijoihin Suomessa. Broman Group tukee vuosittain erilaisia järjestöjä, hankkeita sekä yhteistyökohteita. Yhtiö julkaisi 54-vuotislahjoitustensa kohteet 14.5. Tämän vuoden lahjoitussumma oli kokonaisuudessaan
200 000 euroa.

Broman Groupin perustaman rahaston pääoman tuotoilla tuetaan opiskelijoita vähittäiskauppaan ja/tai yrittäjyyteen liittyvissä opinnäytetöissä Liikesivistysrahaston sääntöjä noudattaen. Vuoden 2019 apurahakierros alkaa 1.6. ja päättyy 15.8.  Lue apurahojen hakuohjeet täältä