PoDoCo -poolin syksyn 2017 apurahat julkistettu

Liikesivistysrahaston tuella uutta sovellettavaa tietoa rakennusten pohjapiirustuksien hyödyntämiseen ja lihasaktiivisuutta mittaavien vaatteiden kehittämiseen

Post Docs in Companies (PoDoCo) -ohjelmassa mukana olevat säätiöt myönsivät 9.12.2017 kaikkiaan 15 tohtorille apurahoina yhteensä 399 000 euroa tohtoreiden ja yritysten yhteistutkimushankkeisiin. Liikesivistysrahaston apurahat myönnettiin CubiCasa Oy:ssa ja Myontec Oy:ssa tapahtuviin post doc-tutkimuksiin.

PhD Saad Ullah Akram (Oulun yliopisto) tutkii yhteistyössä CubiCaisa:n kanssa rakennusten koneluettavien vektoripohjaisten pohjapiirrustusten datan käyttöönottoa moniin käyttötarkoituksiin, kuten datan analysointiin ja visualisointiin. ”Recovering vector representations from rasterized floor plan images using deep learning” -hankkeen tavoitteena on automaattisesti tunnistaa seiniä ja muita fikstuureja kuten ovia, ikkunoita ja keittiökalusteita pohjakuvista käyttäen viimeisimpiä syväoppimistekniikoita.

FT Rudolf Klemetti (Jyväskylän yliopisto) kehittää yhdessä Myontec:n kanssa lihasaktiivisuutta mittaavia vaatteita, joita on käytössä urheilussa ja kuntoutuksessa. Jotta lihasaktiivisuusmittauksia voidaan hyödyntää, on ymmärrettävä lihasten toiminta eri tilanteissa. ”Energy expenditures of individual muscles in running” -hankkeessa tutkitaan erityisesti juoksussa tapahtuvaa lihasten energiankulutusta.

Lue lisää: PoDoCo-ohjelma edistää tohtoreiden työllistymistä yksityiselle sektorille ja tukee yritysten uusiutumista

Seuraava apurahahakukierros keväällä 2018

PoDoCo-ohjelman seuraava apurahahakukierros järjestetään 1.3–15.4.2018. Ohjelmaan voi osallistua toimialariippumattomasti mikä tahansa yritys ja kuka tahansa väitöskirjan vastikään tehnyt tai lähiaikana väittelevä henkilö.

Lisätietoja antavat:
PoDoCo-ohjelman päällikkö, Essi Huttu, DIMECC Oy, essi.huttu(at)dimecc.com, puh. 040 840 9259
PoDoCon johtoryhmän puheenjohtaja, Yrjö Neuvo, Aalto-yliopisto, yrjo.neuvo(at)aalto.fi, puh. 0400 740 300

PoDoCo-ohjelman toteuttaja on DIMECC Oy. DIMECC Oy on johtavien yritysten ja tutkimuslaitosten omistama digiajan innovaatioalusta, joka yhdistää Suomen valmistavan ja digitaalisen teollisuuden sekä akateemisen tutkimuksen parhaat voimat.

 

15.12.2017
Säätiöiden post doc poolin kevään haku avoinna 15.12.2017-15.1.2018
>> Lue lisää

13.12.2017
PoDoCo -poolin syksyn 2017 apurahat julkistettu
>> Lue lisää

13.12.2017
Apurahatyöskentelyn kesto suhteessa hakemukseen
>> Lue lisää